АКАДЕМИЯ Lumenis® MOSES в Хил клиник

A-AA+

АКАДЕМИЯ Lumenis® MOSES в Хил клиник

За пореден път българска болница стана място за провеждане на международна Академия по лазерна урология. Огромният опит на екипа, експертизата на ръководителя му д-р Санча, наличната най-модерна техника и доверието на много пациенти бяха мотивите на световния производител на медицинска техника Lumenis да организира своето практическо обучение у нас.

Столичната Хил клиник отново отвори врати за АКАДЕМИЯ Lumenis® MOSES за лазерно лечение на простата с международно участие. Лектор и демонстратор на операциите с MOSES Pulse™120H на Lumenis е световноизвестният д-р Фернандо Санча. Участници са д-р Агулар от Аржентина, д-р Кафка и проф. д-р Чертин от Израел.

Лазерът, с който се направиха няколко случая при пациенти с много напреднал стадий на ДПХ /доброкачествено увеличена простата/ е от новото поколение на Луменис. Този последен модел носи името на библейския герой Моисей и предлага на опитния оператор неизчерпаеми възможности да премахне увеличената простата без значение от нейния размер или наличие на камъни. Лазерът е комбиниран както за безкръвно премахване на увеличена простата, така и има пулсова технология за разбиване на урологични конкременти. Гостите са впечатлени от сработения български екип, под ръководството на д-р Санча, с който операциите преминават експедитивно и с максимално качество.

„Изключително сме впечатлени от съвършената техника на д-р Санча. Неговият авторски метод за енуклеация запазва важни за пациента анатомични структури, но премахва завинаги симптомите на увеличената простата. Отделената тъкан подлежи на хистологичен анализ. Няма нищо по-добро, което модерната медицина може да покаже. Това е оптималното!“ споделя израелският уролог проф. Чертин.

Вече десетилетие в България Хил клиник практикува изключително модерния лазерен подход при лечение на увеличена простата. Безкръвност, прецизност и минимализиране на страничните ефекти при лазерна вапоризация или енуклеация на простатната жлеза са отличителните белези на предлаганата медицинска услуга.

Американската урологична асоциация и Европейската урологична асоциация подкрепят HoLAP и HoLEP като първи избор за лечение на ДХП. Прецизното и контролирано проникване на холмиевата лазерна енергия позволява много фино да се отдели хиперплазиралата тъкан без странични увреждания и дълбока термична некроза, както се наблюдава при други лазерни лечения и при лекари с недостатъчно добра техника на работа.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!