Д-р Санча и д-р Георгиев пред участниците в Националния конгрес по урология

A-AA+

Д-р Санча и д-р ГеоргиевДвама лекари от екипа на Хил клиник бяха поканени като лектори от рганизаторите на XIII-тия Национален по конгрес по урология, който се проведе в Правец. Презентациите на д-р Фернандо Санча и д-р Георги Георгиев предизвикаха заслужен интерес. И двамата изнесоха стотици случаи на мъже с ДПХ, излекувани по иновативен метод – енблок енуклеация.

Това е много прецизен подход за лазерно отстраняване на увеличена простата, при който се запазват важни анатомични структури и се предотвратяват нежелани странични ефекти. Тъй като Хил клиник е здравното заведение с най-голям опит в лазерната урология и близо 3000 оперирани безкръвно пациенти, екипът има много какво да разкрие като техники и специфики както в подготовката на операцията, така и в нейното извършване. Предимствата на лазерните манипулации са неоспорими: минимизиране на кървенето, бързина на операцията, постигане на максимална радикалност, липса на следоперативни усложнения, бързо възстановяване и намаляване на болничния престой. Самите пациенти са все по-информирани и търсят както най-добрите специалисти, така и най-модерните методи за операция.

Оптимално добри резултати имат лазерните операции, които се извършват спрямо добрите хирургични практики и именно това споделиха пред аудиторията на Конгреса нашите уролози. Те изнесоха данни и обясниха оперативни техники, с които да са полезни за колегите си, които сега тръгват по пътя на лазерната урология. В своите презентации те отделиха специално внимание на ключови моменти в работата с холмиум лазер, която владеят до съвършенство.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!