Конски кестен за мъжки неволи

A-AA+

Конски кестен при проблеми с простатата.Препаратите на основата на див кестен имат противовъзпалително, кръвоспиращо и бактерицидно действие, ускоряват заздравяването на рани. Предлагаме няколко рецепти с конски кестен за домашно приготовление, които ако не помогнат поне няма да навредят:

При аденом на простатата
25 г обелки от зрели конски кестени се смилат на прах и се заливат с 250 мл чист спирт. Сместта се оставя на тъмно за 2 седмици. След това се прецежда. Приема се по 10 капки на ден. Внимание това е максималното количество. Приемът трябва да продължи 20 дни, след това да се направят 20 дни почивка и да се повтори. В случай, че няма подобрение на състоянието се обърнете към уролог.

Хроничен простатит
40 г смлени обелки от плодовете от конски кестен се заливат с 600 мл вряла вода. Престояват така 12 часа и след това се варят на бавен огън, докато от течността се изпари и остане 1/3. Приемат се 30 капки три пъти на ден след хранене. Отварата спомага лекуването на простатит, но не може да се приеме като основен метод, а по-скоро съпътстващо лечение.

Хемороиди
За облекчаване състоянието на възпалени хемороиди се използва отвара от кестени, с която се прави вана.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!