Лимонов сок спасява от рак на простатата

A-AA+

Лимонов сок спасява от рак на простататаНапоследък в медиите се появяват все повече доказателства за силата на сокът от лимон. Свойствата на киселата течност да променя стойността на рН на тялото към алкална, каквато в същност трябва да бъде, за да е здраво тялото. Киселата среда пък способства раковите клетки да нарастват по-бързо. Това е и връзката му с рака на простатата и други видове злокачествени болести.

Всички знаем, че лимонът притежава антимикробен ефект, затова и като ни пипнат зимните вируси задължително прибавяме към чая си малко лимонов сок. Свойствата му обаче намаляват, когато се добави към гореща напитка. Важно е лимоновият сок да се приема отделно или да се слага в хладък чай.

Лимонът е полезен и в борбата с вътрешни паразите и червеи, намалява стреса, а високите количества витамин С, които съдържа намалява образуването на тромби, подпомага профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания.

В момента много видове рак, сред които и ракът на простатата с много малък успех се третират чрез химиотерапия. Надеждите са лимоновият сок да помогне повече. Твърди се, че жълтият плод унищожава злокачествените клетки в 12 типа рак, в това число карцином на дебелото черво, гърдите, простатата и панкреаса. Някои учени твърдят, че вещества в лимоновия сок забавят растежа на раковите клетки и оказват стотици пъти по-добър ефект от химиотерапия и хормонотерапия при злокачествени заболявания.

Така или иначе лимоновият сок, ако не помогне срещу злокачествено заболяване то ще обогати огранизма на витамин С, ще укрепи имунитета, ще помогне за разграждането на мазнините и обмяната на веществата.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!
реклама

Профилактика и лечение на урологични заболявания в Хил клиник

Урология на простатата
Всеки мъж, живял достатъчно дълго се сблъсква с проблеми с простата си.
Урология на камъните
Иновативен лазерен метод за разбиване на всички видове урологични камъни, където и да се намират.
Обща урология
Индивидуален подход, ефективно лечение и профилактика на болести на уринарната система