Масаж на простатна жлеза

A-AA+

Масаж на простатна жлезаМасажът на простатата е специфична механична лечебна процедура, подпомагаща отделянето на простатния секрет. В източната алтернативна медицина тя е обичайна практика. Прилага се при простатит, баланит или други при хронични заболявания. Някои мъже вярват, че натискът върху простатнажа жлеза стимулира половата функция.

Масажът се извършва внимателно, бавно, с показалеца на ръката, която е по-удобна. Препоръчително е да се използва лубрикант. Натискът върху жлезата следва да е равномерен. Нормалната простата е с гладка повърхност, еднородна консистенция, без бучки или удебеляване, еластична на допир. Стената на дебелото черво над простата е подвижна. Наличието на придърпване, опъване или болка при масаж на простатата сочи най-вероятно за наличие на остър възпалителен процес.

Масажът не трябва да продължава повече от 1-3 минути, а серията процедури не бива да се извършват по-дълго от 1 месец. Трябва да се отчита, че простатата е нежен жлезист орган. Тя може лесно да се травмира при натискане с пръст. Резултатът може да е изключително неприятен за мъжа, да се предизвикат кръвоизливи, да се нарушат безвъзвратно секреторните функции на жлезата.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!
реклама

Профилактика и лечение на урологични заболявания в Хил клиник

Урология на простатата
Всеки мъж, живял достатъчно дълго се сблъсква с проблеми с простата си.
Урология на камъните
Иновативен лазерен метод за разбиване на всички видове урологични камъни, където и да се намират.
Обща урология
Индивидуален подход, ефективно лечение и профилактика на болести на уринарната система