Мустак рън 2015

A-AA+

Световното движение MOVEmber има своите поддръжници в БългарияСветовното движение MOVEmber има своите поддръжници в България. Тази събота като част от заключителните събития на кампанията в Южен парк десетки хора се включиха в Мустак рън.

Бягането беше посветено на борбата с рака с простатата – най-голямото предизвикателство пред мъжете в зряла възраст. Само в България се регистрират нови 10 000 случая годишно на мъже с простатен карцином. Така, статистиката го нарежда сред най-големите проблеми на здравеопазването у нас.

Мустак рън 2015 - Много от мъжете бяха с мустаци, а за девойките имаше специален гримМного от мъжете бяха с мустаци, а за девойките имаше специален “грим”. Участниците се забавляваха, докато показваха своята съпричастност към мъжете с този здравословен проблем.

Мустакато бягане организираха и в Пловдив, Варна и Бургас с идеята да популяризират каузата на Моември и да подкрепят мъжете с рак на простатата и техните семейства. Въпреки дъждът, който отлепяше или отмиваше мустаците повечето участници носеха символа на кампанията. Мустак рън 2015Истинска звезда в атлетиката, Ваня Стамболова бяга с бургазлии!

Движението, като абсолютна необходимост и предпоставка за здраве, беше съчетано с каузата на Моември 2015. Ноемврийската кампания тази година приключва с по-информирано за простатния карцином общество и с хиляди мъже, направили своя годишен профилактичен преглед.


Прочута столична урологична клиника обяви безплатно второ мнение за мъже с открит простатен карцином, които трябва да вземат решение за лечението си. Хил клиник удължава безплатния прием и през декември заради големия интерес. Повече информация тук.

Мустак Рън привлече десетки участници
Мустак Рън привлече десетки и в Бургас

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!