Пластичен хирург или уролог за операция на пениса?

A-AA+

Половият член е богато кръвоснабден орган и условията, при които ще се извърши интервенцията са от голямо значение.Всяка хирургична интервенция носи своите рискове и затова е важно да изберем подходящия специалист, на който да се доверим. Когато сме решили да се подложим на операция на пениса преимуществото да я извърши уролог е, че освен визията на органа той ще обърне внимание и на неговата функция. Половият член е богато кръвоснабден орган и условията, при които ще се извърши интервенцията са от голямо значение.

Най-честата хирургия на пениса е свързана с диагнозите фимоза и генитални брадавици. Ако лекарят прецени, че е наложителната циркумцизия или т.нар. „обрязване”, за да се преодолее проблема то препоръчително е да се извърши от уролог.

На какво трябва да обърнете внимание преди да се подложите на процедурата?

- имате ли проблеми със съсирването на кръвта, приемате ли противосъсирващи медикаменти
- каква ще бъде анестезията и може ли организмът ви да я понесе
- има ли опит лекарят с извършване на подобна хирургия
- има ли необходимата техника лекарят за извършване на подобна хирургия

Обрязването – един от най-честите хирургични процедури, но въпреки привидната си простота, операцията може да се извърши по различни начини и с различен резултат. Кожата, която покрива пениса е фиксирана към срамната кост и около края на главичката. Останалата й повърхност се движи свободно около пениса без фиксация.
Каква е същността на операцията?
Същността на циркумцизията е скъсяване на кожата, покриваща пениса. Каква част от кожата да се отстрани – това е въпрос, който съвместно решават уролога и пациента. В зависимост от размера премахнатата кожа се получават различни резултати и различна визия на пениса. Предварително трябва да се синхронизират решенията от медицинска гледна точка и предоперативните очаквания на пациента. В зависимост от стила на обрязване, половият член както в покой, така и по време на ерекция ще бъде различен.
Има няколко стила, които могат да се дефинират като:

  1. Минимална граница – отстранява се много малка част от препуциума, но след известно време има опасност от повторно образуване на пръстен
  2. Частично обрязване – премахва се такава част, която да открие само върха на пениса
  3. Свободно обрязване – най-често се избира този начин, при него главичката на половия член винаги е отворена
  4. Плътно обрязване – липса на кожни гънки на пениса, което крие риск от напрежение по време на полов акт
Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!