Последна генерация лазер в Хил клиник

A-AA+

Екип уролози на Хил клиник

Лазерните операции на увеличена простата в развитите държави уверено изместват традиционната хирургия. Пионер в лазерната урология в България е столичната Хил клиник. Оттам съобщиха за нова придобивка в тяхната операционна – последно поколение холмиум лазер на Lumenis® MOSES или Моисей, който се отличава с висока ефективност и до 20% подобрена енуклеация на простатата. Докато пациентите са под спинална упойка, се извършва безкръвна, прецизна и бърза оперативна намеса.

Технологията MOSES изпарява по-бързо и по-ефективно в сравнение с редовния импулс, благодарение на което се намалява значително времето за процедурата, особено ако се извършва от умел хирург. Не на последно място, методът е безопасен и се характеризира с подобрената хомеостаза и перфектна видимост за хирурга. Сумарно, лечението с Lumenis® MOSES води до трайно премахване на симтомите, предизвикани от ДПХ (доброкачествена простатна хиперплазия).

Холмиум лазерът на Lumenis MOSES произвежда лазерен лъч с дължина на вълната 2100nm, която се абсорбира силно от водата в тъканта на простатната жлеза. По този начин, холмиум лазерът може да изпари или да изреже ефективно и бързо таргетираната хиперплазирала жлеза.

С новия лазер Хил клиник стават водещ лазерен център в страната. Техният опит и многогодишна практика са ги направили познати сред мъжете над 50, които са групата, най-често поразена от ДПХ.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!