Зависи ли ракът на простатата от височината?

A-AA+

Ракът на простатата е онкологичното заболяване, което най-често се среща при мъжете.Ракът на простатата е онкологичното заболяване, което най-често се среща при мъжете. От години учените търсят признаци, които да способстват ранната диагностика на простатния карцином.

До интересни изводи е достигнало последното изследване на британски учени, според които образуването на ракови клетки в простатата зависи от височината на мъжа. Анализа на получените по време на изследването данни сочи, че при по-високите хора рискът от развиване на рак на простатата е с 19% по-висок в сравнение с по-ниските. Оказва се, че размерът има значение.

Докладът посочва още, че всеки допълнителни 10 см над ръста добавят нови 6% риск от за развитие на простатен карцином. Въпреки че, на пръв поглед това изглежда много, оказва се, че това увеличение е сравнително малко в сравнение с други рискови фактори, като семейна история, раса и др. Въпреки това, учените съветват по-високите мъже да обръщат по-голямо внимание на профилактиката на рака на простатата.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!
реклама

Профилактика и лечение на урологични заболявания в Хил клиник

Урология на простатата
Всеки мъж, живял достатъчно дълго се сблъсква с проблеми с простата си.
Урология на камъните
Иновативен лазерен метод за разбиване на всички видове урологични камъни, където и да се намират.
Обща урология
Индивидуален подход, ефективно лечение и профилактика на болести на уринарната система