Рак на простатата – лечение в чужбина

A-AA+

Лечение на рак на простататаНапоследък много българи предпочитат да се лекуват в чужбина, защото смятат, че там се използват най-съвременни технологии, а специалистите с по-добри. Предпочитана дестинация е южната ни съседка Турция. Истината е, че в България има възможност да се лекуват заболявания на простатата на световно ниво.

Ракът на простатата е най-честото тежко заболяване при мъжете над 50-годишна възраст. В софийска клиника този вид онкологично заболяване се лекува успешно чрез операция, а екипът се ръководи от немски професор. В повечето случаи ракът на простатата се развива необезпокояван, защото не проявява симптоми. Понякога пък симтомите му приличат на обичайните затруднения в уринирането, причинени от увеличена простата. Друг проблем е, че при диагностицирането на рак на простатата операцията му се бави, ползват се други методи, които не толкова радикално и окончателно премахват тумора. Най-новото и доброто в лечението на това заболяване е още в ранен стадий простатната жлеза и семенните мехурчета да се премахнат.

Има два най-разпространени подхода – единият е чрез скалпел да се разреже зоната и урологът да се опита да премахне жлезата, а другият е да се отстрани простатата без разрез, по лапароскопски път. Ползите от вторият, минимално-инвазивен способ са както за хирурга – значително се подобрява прецизността и визуализация, така и за пациента – той няма разрези, шевове, не чувства болка, намален е рискът от инфекции и дните на хоспитализация.

Българите с рак на простатата имат няколко възможности и е добре да преценят трезво при кого да се оперират. Те в общия случай могат да избират между турски лекар в болница, на която трябва сляпо да се доверят, без да са видели условията й, български лекар в българска болница и немски лекар /който оперира в българска клиника/.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!