Серхан Яваш оперира простата си

A-AA+

Серхан Яваш оперира простата сиСерхан Яваш, популярният артист от турския сериал Незабравима, оперира простата си. Яваш е едва на 43 години, но симптоми като затруднено уриниране го отвели до кабинета на уролога. Безкръвна операция на простатата помага на мъжа да забрави за страданията, които му донесъл здравословния проблем.

Навременното диагностициране и правилната медицинска интервенция спестяват на турският артист последващи усложнения на здравословното му състояние. Подходящото лечение на проблемите с простатата, лекувани в ранен стадий, оказва положително влияние и на половата активност на мъжа.

Подобни заболявания са характерни за мъжете над 50 годишна възраст, но в някои случаи биват засегнати и по-млади. Често пациентите не обръщат необходимото внимание на проблемите, докато не се задълбочат и се наложи посещение при уролог. За ранното диагностициране за заболяванията, основна роля играят редовните профилактични прегледи при специалист.

Профилактичният преглед включва: анамнеза по IPSS, ехографски преглед, измерване обема на простата, остатъчна урина, туморен PSA маркер, оглед на органите в малкия таз и ректален преглед.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!