3D кино в операционната на Hill Clinic

A-AA+

Премиерата на иновативното изобретение OR1 FUSION ™ на една от най-големите световни производители на медицинска техника KARL STORZ се състоя в Хил клиник, София, където се демонстрира на живо операция на простатен карцином. Премиерата на иновативното изобретение OR1 FUSION ™ на една от най-големите световни производители на медицинска техника KARL STORZ се състоя в Хил клиникк, София, където се демонстрира на живо операция на простатен карцином.

Супермодерната технология, с която проф. Щолценбург работи за първи път днес в Хил клиник разпределя некомпресирани данни, видео, графики, аудио и компютър през IP мрежа.

Всички от екипа на именития уролог (д-р Коцев, д-р Боцевски, д-р Георгиев и д-р Дител) са с 3D очила и наблюдават специален екран. В хирургията преценката на дълбочината е сред ключовите моменти за успешната интервенция. Когато се работи през микроскопични отвори в коремната стена, за да се достигне тумора точността е много важна.

Специалната камера, включена в дигиталната система на хирургичните инструменти прави изображението толкова реално, колкото, ако пациентът се лекува по традиционния метод – с отворена операция! Именитият проф. Щолценбург отстрани карциноми на простатната жлеза по перфектен начин, което е още едно доказателство, че лапароскопията е медицина на бъдещето, която сме щастливи, че има и в България.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!
реклама

Профилактика и лечение на урологични заболявания в Хил клиник

Урология на простатата
Всеки мъж, живял достатъчно дълго се сблъсква с проблеми с простата си.
Урология на камъните
Иновативен лазерен метод за разбиване на всички видове урологични камъни, където и да се намират.
Обща урология
Индивидуален подход, ефективно лечение и профилактика на болести на уринарната система