Европейската урологична асоциация събира 700 специалисти заради рака на простатата

A-AA+

Урологът трябва да бъде много добре запознат и с хирургичните, и с нехирургичните подходи за лечение на рака на простатата, за да се грижи възможно най-добре за своите пациенти. В течение на три дни лекари от три отделни, но взаимосвързани дисциплини присъстваха на научна среща и обмен на мнения за лечението на простатния карцином. По време на Петото заседение на Европейския мултидисциплинарен семинар по урология, организиран в Марсилия, 15-17.11.2013 г. се чу становището на Андрес Абрахамсон, Генерален секретар на Европейската урологична асоциация:

„Урологът трябва да бъде много добре запознат и с хирургичните, и с нехирургичните подходи за лечение на рака на простатата, за да се грижи възможно най-добре за своите пациенти. Тази среща е ключова по отношение мултидисциплинарния подход, който прокламира. „

Още в началото д-р Манфред Вюрт приветства делегатите от името на EAU и от 700 присъстващи в залата 55% бяха уролози, 20% медицинскки онколози и около 10% рентгенолози.

Научната програма на срещата имаше за цел да бъде от полза на всички три специалности , като се набляга по-специално на начина, по който трите вида лекари работят заедно в съвременната клинична практика. „Уролозите и онколозите трябва да говорят един език, за да лекуват успешно рака на простатата!” бяха единодушни всички.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!