iPhоne приложение помага в борбата с рака на простата

A-AA+

iPhоne приложение помага в борбата с рака на простатаИзлезе ново приложение за iPhоne, предназначено за мъже с рак на простатата. Целта е да се облекчи максимално животът на пациенти с този вид тумор и да структурира медицинските манипулации, които им предстоят в подходящ график. Предоставя информация за всеки етап от лечението на болестта.

Инструментът е лесен за ползване, безплатен и достъпен за пациенти в цял свят чрез Apple App Store. Може да се намери чрез търсене на “adt”

Уникалното приложение е резултат от съвместната работа по проект за е-здравеопазване, координиран от APCR (Australian Prostate Cancer Research) и се води от уролога Др. Джим Дути със съдействието на водещата компания при разработването на апликации Appster. Пациентът и неговият лекар включват приложението в началото на лечението. Приложението автоматично информира пациента чрез неговия смартфон за предстоящите изследвания, както и предоставя полезна информация за всеки стадий от лечението.

В Австралия около 25000 мъже са подложени на хормонална терапия, поради напреднал стадий на рака на простатата. Лечението е трудно за пациентите и изисква множество кръвни тестове и други изследвания в различни етапи на приложението на медикаментозното лечение, с цел проследяване на повлияването върху тумура.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!
реклама

Профилактика и лечение на урологични заболявания в Хил клиник

Урология на простатата
Всеки мъж, живял достатъчно дълго се сблъсква с проблеми с простата си.
Урология на камъните
Иновативен лазерен метод за разбиване на всички видове урологични камъни, където и да се намират.
Обща урология
Индивидуален подход, ефективно лечение и профилактика на болести на уринарната система