Билки при уголемена простата

A-AA+

Рецепта на прочутия народен лечител Петър Димков

Корени от гръмотрън – 40 г, стръкове от ветрогон – 40 г, стръкове от луличка – 30 г, семе от коноп – 20 г, стръкове от горски енчец (златна пръчица) – 15 г, кори от леска – 30 г, корени от магданоз – 15 г. Приготвя се запарка, като от сместа се вземе 1 супена лъжица и се пусне в 300 г кипяща вода. Кисне 1 ч. Пие се по 100 г от нея преди ядене 3 пъти на ден.

-/-

Билки при уголемена простатаВтора рецепта на Петър Димков

Използват се корените на гръмотрън (бодлив трън, голотрън и др.), които се вадят през есента или рано напролет. Измиват се много добре и се изсушават на проветриво място. Приготвя се отвара от 2 супени лъжици ситно нарязани сухи корени от билката и 1 л кипяща вода. Ври 5 мин. Прецежда се и се пие 3 пъти на ден преди ядене по 1 кафейна чашка в продължение на седмица. Ако организмът приема добре отварата приемът се повтаря отново след месец.

-/-

Народна рецепта за подобряване на уринирането

Взема се 1кг. мед и 200 г. пчелен прашец, смесва се, добре и от сместа се взема по 3 чаени лъжички само сутрин.Пие се 45 дни, почива се 15 дни и се повтаря още 45 дни.

-/-

Втора народна рецепта при уголемена простата

100 г. Корени гръмотрън, мъжка папрат и страшниче и 200 г. блатен тъжник. Взема се 2.5 с.л. от сместа и и се варят 15 мин. в 500 мл. вряща вода.Като изстине се прецежда и се пие по 160 мл. три пъти на ден половин час преди ядене. Билковата отвара се пие 3 месеца. През това време да не се консумират алкохол, лекарства за простата, сол.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!