Д-р Фернандо Гомез Санча: Ракът на простатата е най-благоприятният рак

A-AA+

д-р Фернандо Санча, гост на предаването 100% будни на БНТ

Гост на предаването 100% будни на БНТ беше д-р Фернандо Санча – известен в света експерт за лечение на болестите на простатната жлеза. Един от най-важните му съвети към българите беше да пренебрегват профилактичните си прегледи. Според него мъжете в България са по-небрежни към здравето си, нямат личен уролог и нямат навика всяка година да го посещават за скрининг на жлезата.

“Пациентите няма нужда да се страхуват от диагнозата “рак на простатата”. Пациентите имат голям шанс да бъдат излекувани и то без страничните нежелани ефекти, на които ставахме свидетели в миналото. Днес урологията е много напреднала. Когато се обърнете към доказани специалисти, когато се лекувате в специализиран център, например като Хил клиник, то имате възможност да преодолеете лесно рака. При радикалната простатектомия отстраняваме цялата простата и прилежащи зони, което гарантира, че премахваме целия карцином. Лапароскопският метод е прецизен, чрез него успяваме да избегнем усложнения като еректилна дисфункция и инконтиненция (неволно изпускане).” успокоява мъжете с простатен карцином д-р Санча.

“Имаме и много модерен метод Fusion биопсия. Той увеличава достоверността на биопсията. С нормална биопсия можем да хванем 2-ма от 10 пациента със съмнение за рак на простатата. С Fusion диагностицираме всички. Това е голяма промяна в ранното откриване на рака на простатата.”

“Профилактиката на рака на простатната жлеза трябва да започне, когато мъжът прехвърли 45 години.” съветва именития испански уролог. “По-висок риск от развитие на простатен карцином имат мъжете със семейна обременост, с висока кръвна захар, високо кръвно, наднормено тегло и вял сексуален живот.”

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!