Жени се окичиха с мустаци символично в подкрепа на Моември

A-AA+

Ракът на простатата е лечим, когато бъде открит в начална фаза, но за целта е нужен ежегоден преглед при уролог и туморен маркер.Ракът на простатата е често срещано онкологично заболяване на мъжете над 50 годишна възраст. Простатният карцином е лечим, когато бъде открит в начална фаза, но за целта е нужен ежегоден преглед при уролог и туморен маркер.

Моември (ноември) е месецът в който уролозите се опитват да обърнат внимание на мъжете за евентуалните проблеми, които могат да бъдат спестени с навременно лечение на заболяванията на простатата. Към кампанията са съпричастни и много известни обществени личности, за да може Моември да достигне до повече хора.

Тази година, красиви дами застанаха пред обектива на фотографите от Каре студио и се снимаха в подкрепа на Моевмри. Това са: Людмила Филипова – писател, Таня Боева – певица, Александра Феодорова – Мисис България 2013, Мария Вълканова – мениджър, Ива Дойчинова – журналист и Камелия Воче – певица. Известните лица са заснети с мустаци, за да украсят един необичаен календар за периода от ноември 2013 до ноември 2014г. в подкрепа на кампанията за превенция на рака на простатата.

През ноември в Хил клиник се провеждат безплатни консултации на мъже с рак на простатата чрез прегледи и по документи от уролозите на клиниката и проф. д-р Уве Щолценбург от Университетска болница Лайпциг, за да се препоръча най-доброто възможно лечение.

Около 40% от случаите на рак на простатата се откриват, когато заболяването е метастазирало в цялото тяло и лечението не е ефективно. Мъжете се обръщат към лекар три пъти по-рядко от жените, но ако почувстват някой от следните симптоми е препоръчително да се преборят с предубежденията си и да посетят уролог:

  • зачестено уриниране
  • по-трудно започване на уринирането
  • по-слаба струя
  • влошаване на сексуалния живот
  • трудна ерекция
  • болки при уриниране или еакулация
  • кръв в спермата


Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!