Моември е! Международна кампания в подкрепа на профилактиката на простатния карцином.

A-AA+

Международна кампания MovemberРакът на простатата е второто по честота онкологично заболяване на мъжете в зряла възраст. Той е лечим, ако се открие навреме, а се открива на време само чрез преглед при уролог и лабораторно изследване на PSA туморен маркер. Скринингът на простатната жлеза трябва да се прави всяка година!

Международната кампания Movember има за цел да привлече вниманието върху туморът на простатата. През целия ноември мъжете пускат мустаци, за да подсетят своите бащи, братя, колеги и приятели да се прегледат при уролог. Поставянето на синя лентичка е подходящ начин за дамите да покажат съпричастност към проблема.

В България лице на Моември е обичания актьор Антон Радичев. Инициативата е популярна вече от няколко години. Сега е времето и вие да се включите в нея. Ако сте мъж обръснете лицето си днес и до края на ноември пуснете мустаци. Ако сте жена намерете начин да окуражите мъжете около себе си, навършили 50 и по-възрастни, да се погрижат за простатата си.

В кампанията Моември 2016 се включват двама от най-известните ни уролози д-р Георги Георгиев и д-р Александър Боцевски. Техните съвети са кратки, но важни.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!