Мъжете с увеличена простата правят по-рядко секс

A-AA+

Мъжете с увеличена простата правят по-рядко сексФизиологични и психологични са причините мъжете да подтискат своята сексуална активност при проблеми с уринирането. Въпреки, че увеличената простата не влияе пряко върху ерекцията, отлагането на интимния акт е налице при повече от 60% от болните. Доказано е, че по-рядкото му практикуване буквално предизвиква намаляване на тестостерона. Това е хормонът, отговарящ за сексуалността.

Докато е млад, секрецията на тестостерон в кръвта на мъжа е висока, той се чувства борбен, енергичен и с голям апетит за секс. При смущения в уринирането интимността се отлага или разрежда като честота, което води след себе си още по-малко желание. Сексуалната функция не е жизненонеобходима за оцеляването на индивида, затова природата е предопределила, че без поддържане и с течение на времето тя угасва.

Премахването на увеличената простата, а с нея и симптомите като трудно и често уриниране, многобройни нощни ставания и дискомфорт се отразява благоприятно върху половия живот на мъжа, а и общо върху неговото качество на живот и самочувствие.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!