Авангардна технология в Хил клиник спасява жените

A-AA+

Прессъобщение – Хил клиник – 10.12.2013

Хил клиник направиха пробив в лечението на урологични заболяванияЗа пореден път лекарите от столичната Хил клиник направиха пробив в лечението на урологични заболявания у нас. Освен, че при тях работи прословутия Зелен лазер за безкръвно премахване на простатата от днес се прилага и иновативен метод при пациенти с инконтиненция (неволно изпускане на урина). Методът представлява инжекционно впръскване на субстанция на определени зони в областта на уретрата при подходящи пациенти. Попаднал в тялото материалът помага на отслабналите мускули на пикочната система да задържат урината. Манипулацията се извършва амбулаторно и максимално щадящо за пациента, а ефектът е повече от отличен.

Стрес инконтиненцията се среща предимно при жени над 40-годишна възраст и засяга около 17% от тях. С напредването на възрастта неконтролираното изпускане на урина при кихане, кашляне, рязка промяна на тялото се усилва, особено на хората над 60 години. Обикновено болестта се свързва с раждания, отпускане на мускулатурата на тазовото дъно, рязко напълняване или предклимакс.

Как се лекуваше проблемът досега?
В България инкотиненцията се лекува с различни методи, които са инвазивни и се извършват в условията на обща упойка.

Какви са предимствата на новия метод?
- дълготрайно решение, не се резорбира от организма
- амбулаторно поставяне, пациентите нямат престой в болница
- отлични резултати, значително намалява или напълно елиминира изпускането
- не влиза в допир с околните тъкани и може да се премахне изцяло при нужда
- пълнителят не мигрира и не дразни лигавицата на уретрата
- не се прави под пълна упойка

Няма мъж в напреднала възраст и с проблеми с простатата, който да не е чувал за Хил клиник. Нещо повече – сред медицинските среди софийската клиника е известна като „урологичния Церн” след като там за първи път в България поставиха изкуствен сфинктер на пикочен мехур, утвърдиха лазерната урология, приложиха най-ново поколение морселатор, супертехнологични стентове за простата и уретра, а сега се прилага и топ авангарда на медицината – Urolastic.

Стартирането на иновативната технология от екипът на Хил клиник д-р Боцевски, д-р Коцев, д-р Георгиев, д-р Василев и д-р Деримачковски стана под ръководството д-р Роберт Мругас. Бяха инжектирани 7 пациента със стрес инконтиненция, като средно процедурата продължи 20 минути. Самият Мругас има над 650 процедури по инжектиране на Urolastic и лично участва в клиничните проучвания, предхождащи лицензирането му по европейското законодателство през 2011 г.

За повече информация:
contact@hillclinic.com или 0879 538 534 Г. Косева

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!