29-ти Годишен конгрес на Европейската урологична асоциация 2014

A-AA+

29-тия Годишен конгрес на Европейската Урологична Асоциация29-тия Годишен конгрес на Европейската Урологична Асоциация (EAU) е проведе в Стокхолм, Швеция и една от основните теми беше образната диагностика при онкологични урологични заболявания. За прецизно и ефективно лечение извършването на предварителни изследвания: трансректална ехография, КАТ /компютърна аксиална томография/, костна сцинтиграфия, ЯМР /ядрено-магнитен резонанс/, биопсия са от особена важност.

Образът на урологията търпи бързи промени, съвременните изследвания се концентрират върху добре замислени проекти с високо качество, според проф. Петър Алберс (DE).

Той отбеляза три основни теми в образната диагностика в урологията, а именно, появата на нови техники с ултразвук за откриване на рак на простатата, използването на многопараметрически уреди за магнитен резонанс при откриване на метастази и използването на радионуклидни изображения в откриването PSA рецидив след радикална простатектомия и / или лъчетерапия при лечение на рак на простатата.

Харесахте ли статията? Споделете я с приятели!